Min medverkan i media

Min medverkan i media

RADIO P3:

Alltid lika trevligt att träffa Farah och medarbetare på P3. Denna gång kastade vi oss kort in i ämnet "Irritation".

Mig hör ni 1:06:00 in i programmet.

"Varför blir vi irriterade?

RADIO P3:

Då hade jag äran att kort vara med i Farah i P3 igen. Denna gång fokus på tonåringar. Ett roligt radioprogram med trevliga programledare.

Mig hör ni 4 minuter in i programmet.

"Varför är tonåringar så störiga?

RADIO P3:

Kort, intensivt, trevligt och spännande att få besöka Farah i radio P3.
Här är mina reflektioner kring ålderskris kopplat till parrelationen.
Mig finner ni 9 minuter in i programmet.

"Så känns en ålderskris"

RADIO P3:

Jag hade äran att gästa Morgonpasset i Radio P3.

Mig hör ni 33 minuter in i programmet.

Är ni intresserade av att ta del av mina tankar och råd gällande hur ni kan minska konflikter inför och under sommarsemestern så tryck på länken:

"Hur kan vi minska konflikterna inför sommarsemestern"

RADIO P4:

Kort, instesivt och riktigt kul att få dela min kunskap på Radio P4 extra.

"Varför vi så gärna vill klä oss som vår förälskelse"

ARTIKEL:

Jag hade för någon månad sedan äran att bli intervjuad av Ebba Berggren på Nöjesguiden om hur våra klädval påverkar vårt val av partner. En, enligt mig, rolig artikel som givetvis skulle kunna fördjupas. Artikeln finns även som pappersform i nästa utgåva av Nöjesguiden Stockholm/Malmö.
Artikel i PDF

BOK:

Då vill jag rekommendera en intressant bok skriven av Marita Lynard. Boken har fokus på när introverta och extroverta personer lever i en kärleksrelation och hur man kan förstå varandra bättre och undvika missförstånd. Själv har jag fått äran att i ett kapitel beskriva och reflektera med utgångspunkt från mina erfarenheter som familjeterapeut/parterapeut.

Länk till adlibris: "Kärlek - när introverta och extroverta möts"

ARTIKEL:

Jag och min sambo Lili hade äran att bli intervjuade av Bonusmaman gällande livet i en bonusfamilj.

"Får man känna svartsjuka mot sin partners barn?"

PODD:

Då har jag och min sambo (och bonusfamilj som helhet) avslutat vår korttidsparterapi i poddform och är fortfarande ett par. Det har varit tre intressanta, utmanande och givande veckor med Martin och Maria från "Bonuspappan & Plusmamman" samt vår parterapeut Desirée Rova på GladaPar.
Att få en fördjupad förståelse för våra behovsområden, och för egen del koppla dessa till våra anknytningsmönster, har varit riktigt intressant. Något som jag överväger att själv föra vidare på det par jag träffar.
Nedan följer länkar till de tre avsnitten.

Avsnitt 1

Avsnitt 2

Avsnitt 3

RADIO P3:

Då har jag ännu en gång haft äran att besvara ett lyssnarbrev på Relationsradion på P3. Denna gången handlade det om psykisk ohälsa och kärlek, men vi gled även över på hur vi visar kärlek.

Lyssnarbrev och försnacket kommer 29,30 minuter in i avsnittet.

Mig hör ni 32,30 in i avsnittet.

"Hur vet du när du älskar någon?"

PODD:

Jag har fått äran att vara med i ett av premiäravsnitten när babyhjälp.se idag har premiär för sin nya podcast som vänder sig till dig som ska bli förälder eller är småbarns förälder. Det är en faktafylld podcast om allt som rör graviditet, förlossning, barn och föräldraskap.
Lyssna på mina tankar om föräldraskap, partnerns roll, anknytning och parrelationen. Antingen på deras webbsida eller på Spotify.


Länk till Babyhjälp Poddcast

Länk till spotify


ARTIKEL:

Min föreläsning till blivande pappor som jag håller i Barnmorskegruppen Öresunds regi har landat på första sidan i Sydsvenskan och finns även på webben. Så har du intresse av att läsa om två pappors förväntningar om papparollen och få lite råd från en pappa/psykoterapeut så läs Sydsvenskan eller Helsingborgs Dagblad.


Länk till Sydsvenskan (betalsida)

RADIO P3:

Ett givande samtal med Erika m.fl på P3 i morse. Många frågor blev besvarade, sex, otrohet, åldersskillnad, jämställdhet m.m. Ni finner mig 40 min in i programmet fram tills avslut.

"Så får du ditt förhållande att hålla"

PODD:

Röster av vilja,

Här kommer en väldigt spännande intervju! Gästen, Marcus Peterson, är psykoterapeut och berättar om hur uppväxten påverkat honom till att jobba med terapi, vilka utmaningar han ser att dagens familjer ställs inför, vad vi ska tänka på i våra familjerelationer nu under Corona-krisen samt när det kan vara läge att söka hjälp innan parrelationen kraschar.


"Vill du gå fort, gå ensam. Vill du gå långt gå tillsammans."

Länk till Röster av Vilja hemsida

Länk till Spotify

ARTIKEL:

Då har jag äran att hamna i Villalivet (sid.32) där jag ger några kort råd om hur ni förhindrar konflikter inför och under er semester. Ett återkommande tema inför varje sommar. Vill man ta del av mer om mina tankar kan man även lyssna på morgonpasset på Radio P3 där jag förra sommaren svarade på frågor om samma tema. Länk finner ni ovan.

"Renovera inte sönder semestern"

RADIO P1 & PODD:

Jag fick äran att vara med i Radio P1 program "Jobbiga föräldrar" som även finns i poddform. Jag talar kort om svårigheten som förälder med ett barn som har olika sårbareheter att känna sig lyssnad på och få hjälp i skolvärlden. Mitt fokus var relationen mellan förälder och lärare. Mig hör ni 22 min in i programmet, men lyssna gärna på hela.

Länk till podden: "Krigande föräldrar" ur Podden "Jobbiga föräldrar".